Öppettider

Öppettider i gårdsbutiken
Öppnar efter överenskommelse och särskilda dagar.
Ring 0708-654 603
Öppet för beställningar året runt. Endast avhämtning.

Välkommen!

7 augusti 2017

Smaksättare från trädgården


Idag bjuder jag på ett härligt sockerkaksrecept med frisk smaksättning från trädgården.
Ingredienser:
3 ägg, helst ekologiska
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smör eller margarin
1 citron, ekologisk
1 kvist rosmarin ca 5 cm
Salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. 
Vispa ägg och socker pösigt.
Riv skalet (zesten) fint från en citron.
Finhacka bladen från rosmarinen.
Smält matfettet på svag värme och låt citronzesten, rosmarinhacket, en gnutta salt och lite socker simma en stund i fettet.
Smörj och bröa en bakform, ca 2 liter eller 24 cm i diameter.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. 
Häll mjölken i det varma matfettet och rör ner allt i äggsmeten. (Mjölken behöver inte värmas.)
Smaka av. För mer citronsmak droppa i pressad citron efter smak.  
Häll smeten i formen.
Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen 35 minuter.

Vill du lyxa till det? Servera med vispad grädde smaksatt med lavendelsocker. Njut!



TIPS!
Här på Amfora Garden kan du köpa både rosmarin, lavendelsocker och färska ägg, direkt från gården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar