Lite otåligt går man och väntar på att få göra färdigt rabatterna för växtsäsong, men fortfarande får en del vänta. Det som är hög tid att göra nu är att klippa ner lavendeln. Här på Amfora Garden kortade vi ner lavendeln 2/3-delar till ca 10 cm höga. Underbar doft spreds trots de vissna kvistarna.
Detta gav mig inspiration att baka en saftig sockerkaka med lavendelsmak. En del av förra årets skördade blommor maldes ner och blandas i smeten. På prov tog jag också 1 droppe av Forevers lavendelolja och kakan både doftade och smakade underbart.En saftig kaka som håller länge och ger en försmak av sommaren att njuta av till kaffet i vårsolen :-)
Recept på Amfora Gardens saftiga Lavendelsockerkaka
Ingredienser:3 ägg (Vi använder förstås Amfora Gardens egna ägg)
2 dl strösocker1 dl rårörsocker - för fylligare smak. (Alt. muscovadosocker)
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1-1½ tsk mald lavendelblomma (Även denna från egen skörd)
1 droppe lavendelolja (kan uteslutas)
1½ dl mjölk
50 g smör
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Förbered en bakform ca 2 liter för en kaka, smöra och använd gärna kokos istället för ströbröd.
3. Koka upp mjölk och smör
4. Vispa ägg och socker pösigt
5. Blanda mjöl, bakpulver och malda lavendelblommor och rör ner i äggsmeten
6. Rör ner mjölk och smör i smeten samt ev. droppa i lavendelolja
7. Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter (Låt den gärna vara lite "krämig" i mitten)
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar